- Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις του προπτυχιακού μαθήματος Διατροφικής Αξιολόγησης ... Περισσότερα


 

 

 

 

 2004

page

Chrysohoou C, Panagiotakos DB, Pitsavos C, Zeimbekis A, Zampelas A, Papadimitriou L, Masoura C, Stefanadis C. The associations between smoking, physical activity, dietary habits and plasma homocysteine levels in cardiovascular disease-free people: the “ATTICA” study. Vasc Med 2004;9:117-23.

Dedoussis G, Panagiotakos DB, Chrysohoou C, Pitsavos C, Zampelas A, Choumerianou D, Stefanadis C. The interaction between adherence to a Mediterranean diet and the methylenetetrahydrofolate reductase C677T mutation on homocysteine concentrations, in healthy adults; the ATTICA Study. Am J Clin Nutr 2004;80:849-54.

Dedoussis GVZ, Manios Y, Choumerianou DM, Yiannakouris N, Panagiotakos DB, Skenderi K, Zampelas A. IL-6 gene G-174C polymorphism related to health indices in Greek primary school children. Obesity Res 2004;12:1037-41.    

Karatzi K, Papamichael C, Aznaouridis K, Karatzis E, Lekakis J, Matsouka C, Boskou K, Chiou A, Sitara M, Feliou G, Kontoyiannis D, Zampelas A, Mavrikakis M. Constituents of red wine other than alcohol improve endothelial function in patients with coronary artery disease. Coron Artery Dis 2004;15:485-90.

Magkos F, Arvaniti F, Piperkou I, Katsigaraki S, Stamatelopoulos K, Sitara M, Zampelas A. Nutritional risk following a major disaster in a previously well-nourished population: who is vulnerable? Public Health 2004;118:143-5.

Magkos F, Arvaniti F, Piperkou I, Katsigaraki S, Stamatelopoulos K, Sitara M, Zampelas A. Identifying nutritionally vulnerable groups in case of emergencies: experience from the Athens 1999 earthquake. Int J Food Sci Nutr 2004;55:527-36. 

Manios Y, Yiannakouris N, Papoutsakis C, Moschonis G, Magkos F, Skenderi K, Zampelas A. Behavioral and physiological indices related to BMI in a cohort of primary schoolchildren in Greece.  Am J Hum Biol 2004;16:639-47.

Panagiotakos DB, Pitsavos C, Chrysohoou C, Risvas G, Kontogianni MD, Zampelas A, Stefanadis C. Epidemiology of overweight and obesity in a Greek adult population: the ATTICA study. Obesity Res 2004;12:1914-20. 

Panagiotakos DB, Pitsavos C, Polyxronopoulos E, Chrysohoou C, Zampelas A, Trichopoulou A. Can a Mediterranean diet moderate the development and clinical progression of coronary heart disease? A systematic review. Med Sci Monit 2004;10:RA193-8.   

Panagiotakos DB, Pitsavos C, Zampelas A, Zeimbekis A, Chrysohoou C, Papadimitriou L, Stefanadis C. Association between coffee consumption and plasma total homocysteine levels: the “ATTICA” study.  Heart and Vessels 2004;19:280-6.

Papamichael C, Karatzis E, Karatzi K, Aznaouridis K, Papaioannou T, Protogerou A, Stamatelopoulos K, Zampelas A, Lekakis J, Mavrikakis M. Red wine’s antioxidants counteract acute endothelial dysfunction caused by cigarette smoking in healthy non-smokers. Am Heart J 2004;147:E5.

Paschos G, Rallidis L, Liakos G, Anastasiadis G, Velissaridou A, Votteas V, Zampelas A. Background diet influences the anti-inflammatory effect of alpha-linolenic acid in dyslipidaemic subjects. Br J Nutr 2004;92:649-55

Pitsavos C, Panagiotakos DB, Kontogianni MD, Chrysohoou C, Zampelas A, Trichopoulou A, Chloptsios Y, Stefanadis C. The J-shape association of ethanol intake on total homocysteine concentrations. Nutrition and Metabolism 2004;1:9.

Rallidis L, Paschos G, Papaioannou ML, Liakos GK, Panagiotakos DB Anastasiadis G, Zampelas A. The effect of diet enriched with α-linolenic acid on soluble cellular adhesion molecules in dyslipidaemic patients. Atherosclerosis 2004;174:127-32.

Zampelas A, Kafatos A. Olive oil in relation to cardiovascular diseases. Grasas y Aceites 2004;55:24-32.

Zampelas A, Panagiotakos DB, Pitsavos C, Chrysohoou C, Stefanadis C. Associations between coffee consumption and inflammatory markers in healthy individuals: the “ATTICA” study. Am J Clin Nutr 2004;80:862-7

 


 

 

Το νερό και γενικότερα η κατανάλωση υγρών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας. 
Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα. Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Περισσότερα


 

 

Τα μικροστοιχεία του πράσινου τσαγιού αποτελούν μια «φυσιολογική» ασπίδα του οργανισμού, απέναντι σε μιά πλειάδα χρονίων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές, εν πολλοίς, σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 

Περισσότερα


 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωματική και νοητική υγεία
Περισσότερα ...

ΛΙΠΑΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Περισσότερα ...

Το πράσινο τσάι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Περισσότερα ...

 

 

designed & developed by inforison