- Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις του προπτυχιακού μαθήματος Διατροφικής Αξιολόγησης ... Περισσότερα


 

 

 

 

 2005

page

Alexandropoulou I, Komaitis M, Kapsokefalou M. Effect of iron, ascorbate, meat and casein on the antioxidant capacity of green tea under conditions of in vitro digestion. Food Chemistry, 2005; 94: 359-365.

Argiri K, Komaitis Μ, Kapsokefalou Μ. Phenolic compounds in red wine digested in vitro in the presence of iron and other dietary factors. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2005; 56 (3): 213-222.

Kapsokefalou Μ, Alexandropoulou Ι, Komaitis Μ, Politis Ι. In vitro evaluation of iron solubility and dialysability of various iron-fortified milk products targeted for infants and toddlers. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 2005; 56: 293-302.

Karatzi P, Papamichael C, Karatzis E, Papaioannou T, Aznaouridis K, Katsichti P, Stamatelopoulos K, Zampelas A, Lekakis J, Mavrikakis M. Red wine acutely induces favorable effects on wave reflections and central pressures in patients with coronary artery disease. Am J Hypertension 2005;18:1161-7.

Karatzis E, Papaioannou T, Aznaouridis K, Karatzi K, Stamatelopoulos K, Zampelas A, Papamichael C, Lekakis J, Mavrikakis M. Acute effects of caffeine on blood pressure and wave reflections in healthy subjects: Should we consider monitoring central blood pressure? Int J Cardiol 2005;98:425-430.

Panagiotakos DB, Pitsavos C, Zampelas A, Chrysohoou C, Griffin BA, Toutouzas P, Stefanadis C. Fish consumption and the risk of developing acute coronary syndromes: the CARDIO2000 study. Int J Cardiol 2005;102:403-9.

Panagiotakos DB, Pitsavos C, Zampelas A, Stefanadis C. The relationship between fish consumption and the risk of developing acute coronary syndromes among smokers: the CARDIO2000 case-control study. Nutr Metab Cardiovasc Dis 2005;15:402-9.

Panagiotakos DB, Tzima N, Pitsavos C, Chrysohoou C, Papakonstantinou E, Zampelas A, Stefanadis C. The relationship between dietary habits, blood glucose, insulin levels among people without cardiovascular disease and type 2 diabetes; the ATTICA Study. Rev Diabetic Studies 2005;2:208-15.

Papakonstantinou A, Panagiotakos DB, Pitsavos C, Chrysohoou C, Zampelas A, Skoumas Y, Stefanadis C. Food group consumption and glycemic control in people with and without type 2 diabetes; The ATTICA Study. Diabetes Care 2005;28:2539-40.

Papakonstantinou A, Panagiotakos DB, Zampelas A. Mediterranean Diet and the metabolic syndrome: The role of protein. Curr Nutrition Res 2005;1:287-94.

Papoutsakis C, Yiannakouris N, Manios Y, Papaconstantinou E, Magkos F, Schulpis H, Zampelas A, Matalas A. Plasma homocysteine concentrations in a Mediterranean pediatric population are influenced by an interaction between the methelenetetrahydrofolate reductase C677T genotype, and folate status. J Nutr  2005;135:383-8.

Paschos G, Yiannakouris N, Rallidis L, Davis I, Griffin BA, Panagiotakos DB, Skopouli FN, Votteas V, Zampelas A. Apolipoprotein E genotype and response of blood lipids and inflammatory markers to α-linolenic acid. Angiology 2005;56:49-60.

Pitsavos C, Panagiotakos DB, Tzima N, Chrysohoou C, Economou M, Zampelas A, Stefanadis C. Adherence to the Mediterranean diet increases antioxidant capacity in healthy adults: the ATTICA study. Am J Clin Nutr 2005;82:694-9.

Zampelas A, Panagiotakos DB Pitsavos C, Das UN, Chrysohoou C, Skoumas Y, Stefanadis C. Fish consumption among healthy adults is associated with decreased levels of inflammatory markers related to cardiovascular disease: the ATTICA study. J Am Coll Cardiol 2005;46:120-4.

 


 

 

Το νερό και γενικότερα η κατανάλωση υγρών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας. 
Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα. Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Περισσότερα


 

 

Τα μικροστοιχεία του πράσινου τσαγιού αποτελούν μια «φυσιολογική» ασπίδα του οργανισμού, απέναντι σε μιά πλειάδα χρονίων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές, εν πολλοίς, σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 

Περισσότερα


 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωματική και νοητική υγεία
Περισσότερα ...

ΛΙΠΑΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Περισσότερα ...

Το πράσινο τσάι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Περισσότερα ...

 

 

designed & developed by inforison