- Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις του προπτυχιακού μαθήματος Διατροφικής Αξιολόγησης ... Περισσότερα


 

 

 

 

 2006

page

Argiri K, Komaitis Μ, Kapsokefalou Μ. Iron decreases the antioxidant capacity of red wine under conditions of in vitro digestion. Food Chemistry, 2006; 96 (2): 281-289.

Arvaniti F, Panagiotakos DB, Pitsavos C, Zampelas A, Stefanadis C. Dietary habits in a Greek sample of men and women: the ATTICA study. Cent Eur J Public Health 2006; 14:74-8.

Kapsokefalou M, Zhu L., Miller D.D. Adding iron to green tea may decrease its antioxidant capacity in rats after an oral dose of the mixture.  Nutrition Research, 2006; 26 (9): 480-485.

Magkos F, Arvaniti F, Zampelas A. Organic Food: buying more safety or just peace of mind? a critical review of the literature. Crit Rev Food Sci Nutr 2006;46:23-56.

Magkos F, Piperkou I, Manios Y, Papoutsakis C, Yiannakouris N, Cimponerio A, Aloumanis K, Skenderi K, Papathoma A, Arvaniti F, Sialvera T, Christou D, Zampelas A. Diet, blood lipid profile and physical activity in primary school children from a semi-rural area of Greece. J Human Nutr Diet 2006;19:101-12.

Papamichael C, Karatzi P, Karatzis E, Papaioannou T, Katsichti P, Zampelas, A Lekakis J. Combined acute effects of red wine consumption and cigarette smoking on hemodynamics of young smokers. J Hypertension 2006;24:1287-92.

Papoutsakis C, Yiannakouris N, Manios Y, Papaconstantinou E, Magkos F, Schulpis KH, Zampelas A, Matalas A. The effect of MTHFR(C677T) genotype on plasma homocysteine concentrations in healthy children is influenced by gender. Eur J Clin Nutr 2006;60:155-62.

Petrakos G, Panagopoulos P, Koutras I, Kazis A, Panagiotakos D, Economou A, Kanellopoulos N, Salamalekis E, Zabelas A. A comparison of the dietary and total intake of micronutrients in a group of pregnant Greek women with the Dietary Reference Intakes. Eur J Obstet Gyn R P 2006;127:166-71.

Κοntogianni M, Zampelas A, Tsigkos C. The role of nutrition in inflammatory load. Ann N Y Acad Sci  2006;1083:214-38.

 


 

 

Το νερό και γενικότερα η κατανάλωση υγρών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας. 
Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα. Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Περισσότερα


 

 

Τα μικροστοιχεία του πράσινου τσαγιού αποτελούν μια «φυσιολογική» ασπίδα του οργανισμού, απέναντι σε μιά πλειάδα χρονίων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές, εν πολλοίς, σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 

Περισσότερα


 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωματική και νοητική υγεία
Περισσότερα ...

ΛΙΠΑΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Περισσότερα ...

Το πράσινο τσάι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Περισσότερα ...

 

 

designed & developed by inforison