- Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις του προπτυχιακού μαθήματος Διατροφικής Αξιολόγησης ... Περισσότερα


 

 

 

 

 2009

page

Argyri K, Birba A, Miller DD, Komaitis M, Kapsokefalou M. Predicting relative concentrations of bioavailable iron in foods using in vitro digestion: new developments. Food Chemistry, 2009; 113 (2): 602-607.

Argyri K, Tako E, Miller DD, Glahn R, Komaitis M, Kapsokefalou M. Milk peptides increase iron dialyzability in water but do not affect DMT-1 expression in Caco-2 cells. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2009; 57(4), 538–1543.

Karatzi K, Karatzis E, Papamichael C, Lekakis J, Zampelas A. Effects of red wine on endothelial function: postprandial studies vs clinical trials. Nutr Metab Cardiovasc Dis 2009;19:744-50.

Karatzi K, Papaioannou TG, Karatzis E, Papamichael C, Lekakis J, Stefanadis C, Zampelas A. Red wine, arterial stiffness and central hemodynamics. Curr Pharm Des 2009;15:321-8.

Kourlaba G, Polychronopoulos E, Zampelas A, Lionis C, Panagiotakos DB. Development of a diet index for the elderly and its relation to cardiovascular disease risk factors; The Elderly Dietary Index. J Am Diet Assoc 2009;109:1022-30.

Koutelidakis AE, Argiri K, Serafini M, Proestos Ch, Komaitis M, Pecorari M, Kapsokefalou M. Green tea, white tea and Pelargonium purpureum increase the antioxidant capacity of plasma and some organs in mice. Nutrition, 2009; 25(4), 453-458.

Rallidis RS, Lekakis J,  Kolomvotsou A, Zampelas A, Vamvakou G, Efstathiou S, Georgoula G, Kremastinos DT. Mediterranean diet in combination with close dietetic supervision improves risk factors of coronary artery disease in patients with abdominal obesity. Am J Clin Nutr 2009;90:263-8.

Κosti R, Panagiotakos DB, Zampelas A, Mariolis I. Diet -Lifestyle Index which evaluates the quality of eating and lifestyle behaviours in relation to the prevalence of overweight/obesity in adolescents. Int J Food Sci Nutr 2009;60(Suppl 3):34-47.

 


 

 

Το νερό και γενικότερα η κατανάλωση υγρών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας. 
Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα. Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Περισσότερα


 

 

Τα μικροστοιχεία του πράσινου τσαγιού αποτελούν μια «φυσιολογική» ασπίδα του οργανισμού, απέναντι σε μιά πλειάδα χρονίων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές, εν πολλοίς, σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 

Περισσότερα


 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωματική και νοητική υγεία
Περισσότερα ...

ΛΙΠΑΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Περισσότερα ...

Το πράσινο τσάι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Περισσότερα ...

 

 

designed & developed by inforison