- Αναρτήθηκαν οι παρουσιάσεις του προπτυχιακού μαθήματος Διατροφικής Αξιολόγησης ... Περισσότερα


 

 

 

 

 2010

page

Farajian P, Katsagani M, Zampelas A. Short-term effects of a snack including dried fruit on energy intake and satiety in normal-weight individuals. Eat. Behav 2010; 11: 201-3.

Kiely M, Black LJ, Plumb J, Kroon PA, Hollman PC, Larsen JC, Speijers GJ, Kapsokefalou M, Sheehan D, Gry J, Finglas P; EuroFIR consortium. EuroFIR eBASIS: application for health claims submissions and evaluations.  Eur J Clin Nutr. 2010 Nov;64 Suppl 3:S101-7

Ntali G, Koutsari C, Karakike K, Makras P, Skopouli F, Mc Miln M, Slater C, Higgins S, Zampelas A, Malkova D. Erythrocyte fatty acid composition and insulin sensitivity in daughters of type 2 diabetic patients and women with no family history of diabetes. J Endocrinol Invest 2010;33:306-312.

Papakonstantinou E, Iraklianou S, Berdanier CD, Tselebi A, Τriantafillidou D, Zampelas A. Protein does not improve postprandial hyperglycemia in people with and without type 2 diabetes.  J Hum Nutr Diet 2010;23:183-9.  

Papakonstantinou E, Τriantafillidou D, Panagiotakos DB, Koutsovasilis A, Saliaris M, Manolis A, Melidonis A, Zampelas A. A high-protein low-fat diet is more effective in improving blood pressure and triglycerides in calorie-restricted obese individuals with newly diagnosed type 2 diabetes. Eur J Clin Nutr 2010;64:595-602.

Papoutsakis C, Manios Y, Magkos F, Papaconstantinou E, Schulpis Kh, Zampelas A, Matalas AL, Yiannakouris N. Effect of the methylenetetrahydrofolate reductase (MTHFR 677C>T) polymporphism on plasma homocysteine concentrations in healthy children is influences by consumption of folate-fortified foods. Nutrition 2010;26:969-74.

Zampelas A. Invited Commentary. Eicosapentaenoic acid (EPA) from highly concentrated n-3 fatty acid ethyl esters is incorporated into advanced atherosclerotic plaques and higher plaque EPA is associated with decreased plaque inflammation and increased stability. Atherosclerosis 2010;212:34-5.

 


 

 

Το νερό και γενικότερα η κατανάλωση υγρών είναι ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του οργανισμού μας. 
Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από το σώμα. Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Περισσότερα


 

 

Τα μικροστοιχεία του πράσινου τσαγιού αποτελούν μια «φυσιολογική» ασπίδα του οργανισμού, απέναντι σε μιά πλειάδα χρονίων παθήσεων.
Οι παθήσεις αυτές, εν πολλοίς, σχετίζονται με τον σύγχρονο τρόπο ζωής

 

Περισσότερα


 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

 

Δελτία Τύπου

Επιστημονική Ημερίδα: Η σημασία της ενυδάτωσης για τη σωματική και νοητική υγεία
Περισσότερα ...

ΛΙΠΑΡΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ
Περισσότερα ...

Το πράσινο τσάι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Περισσότερα ...

 

 

designed & developed by inforison